Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники закликають ООН призупинити членство Саудівської Аравії в Раді з прав людини


Міжнародні правозахисні організації Amnesty International і Human Rights Watch закликають ООН призупинити членство Саудівської Аравії з Раді ООН з прав людини доти, доки міжнародна коаліція на чолі з Ер-Ріядом не припинить убивати цивільних у Ємені.

«Саудівська Аравія накопичила жахливу кількість порушень у Ємені», – наголосив заступник директора Human Rights Watch Філіп Болопйон.

Коаліція під проводом Саудівської Аравії розпочала повітряну кампанію в Ємені в березні 2015 року, щоб перемогти повстанців Хуті.

За даними двох правозахисних груп, вони задокументували 69 незаконних повітряних ударів, і деякі з них можуть бути визнані військовими злочинами. Внаслідок цих ударів загинули щонайменше 913 цивільних осіб, вказують правозахисники.

Міністр закордонних справ Саудівської Адель аль-Джубейр відкинув ці звинувачення як «обурливі» й заявив журналістам у Парижі, що «коаліція дуже обережна у виборі цілей».

Генеральна асамблея ООН може призупинити членство держави в Раді з прав людини за вчинення грубих і систематичних порушень прав людини.

XS
SM
MD
LG