Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: судді Швецю повідомили про відсторонення від посади


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України повідомляє, що судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю вручили копію клопотання про відсторонення від посади у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

За повідомленням, документи Швецю вручили 15 серпня. Цього ж дня вказане клопотання направили для розгляду до Вищої кваліфікаційної комісії судів України.

Суддю підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема у замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайстві), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; свідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також свідомо неправдивому свідченні, вчиненому з корисливих мотивів.

Служба безпеки України раніше заявила, що під час обшуків вилучила у Швеця майже 300 тисяч доларів, боргові розписки на загальну суму 475 тисяч доларів, коштовності й угорський паспорт, виданий на його ім’я.

Сам Швець обвинувачень на свою адресу не коментував.

XS
SM
MD
LG