Доступність посилання

ТОП новини

У Нацполіції повідомили, що далі мають 4 версії вбивства Шеремета


Вадим Троян, архівне фото
Вадим Троян, архівне фото

У Національній поліції України далі мають усі чотири версії вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомив перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян.

Зараз головне завдання полягає в тому, щоб визначити, яка з них буде розглядатися як основна, сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

Але нині роботи триває щодо всіх чотирьох версій, і жодна з них іще не відпала, уточнив Троян.

За його словами, у справі вже вивчені великі обсяги відеоматеріалів із камер спостереження, і поліція продовжує вилучати для вивчення все нові записи, що становлять оперативний інтерес. Також у справі опитано понад 500 осіб, повідомив чільник поліції.

У п’ятницю голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляла, що в розслідуванні вбивства Павла Шеремета на той час не було «великого прориву», а є «величезна рутинна робота».

Минулого тижня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що в розслідуванні справи є серйозний прогрес, але він не є публічним.

Як заявляв іще на початку місяця начальник департаменту карного розшуку Національної поліції України Дмитро Головін, уже тоді поліція відпрацьовувала чотири версії: безпосередня особиста неприязнь до загиблого, його професійна журналістська діяльність, дестабілізація ситуації в Києві та загалом в Україні шляхом убивства відомого журналіста, а також те, що помилилися об’єктом, бо автомобілем також користувалася і його співмешканка Олена Притула, керівник видання «Українська правда».

Білоруський, російський та український журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня внаслідок вибуху в автомобілі, яким він керував, у центрі Києва. Поліція кваліфікує його загибель як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей. До розслідування вбивства на прохання української влади приєдналося Федеральне бюро розслідувань США.

XS
SM
MD
LG