Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: до кінця 2016 року ГПУ планує направити до суду обвинувачення Януковича щодо держзради


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що до кінця цього року Генпрокуратура планує направити до суду обвинувачення стосовно колишнього президента України Віктора Януковича щодо державної зради.

«Генпрокуратура України продовжує розслідування цієї частини справи і в рамках загальної справи екс-президента Януковича плануємо направити її в частині держзради у суд протягом поточного року», – сказав він на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення державної влади в 2010 році.

У ГПУ неодноразово повідомляли, що до Росії спрямовані запити щодо перебування Януковича на цій території і можливості проведення з ним слідчих дій. Але, як зазначали в ГПУ, без участі Росії і без отримання відповіді це зробити неможливо за законом. Москва до цього часу не підтвердила, що Янукович перебуває на території Росії.

Водночас у серпні адвокати Януковича заявили про вимогу їхнього підзахисного до Генеральної прокуратури України провести одночасний допит (очну ставку) його та нинішнього президента Україна Петра Порошенка, екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка та низки посадових осіб, яких прокуратура викликала для дачі показів у «справі Майдану».

XS
SM
MD
LG