Доступність посилання

ТОП новини

МЗС рекомендує українцям у Малайзії бути обережними з огляду на поширення вірусу зіка


Вірус, що спричиняє хворобу зіка, переносять комарі роду Aedes
Вірус, що спричиняє хворобу зіка, переносять комарі роду Aedes

Міністерство закордонних справ України оприлюднило рекомендації у зв’язку зі зростанням кількості випадків зараження вірусом зіка у Малайзії.

«Міністерство рекомендує громадянам України (особливо вагітним жінкам та жінкам, які планують вагітність, дітям, хворим і літнім людям), які проживають чи мають на меті здійснити поїздки до Малайзії, виявляти обачність щодо вказаних ризиків, використовувати репеленти, носити одяг (бажано світлих тонів), що закриває якомога більшу частину тіла, а також уникати відвідання лісів, місць біля відкритих водойм тощо», – йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«Для захисту від укусів комарів у приміщеннях слід застосовувати такі фізичні бар’єри, як антимоскітні сітки, закривати двері й вікна. Крім цього, у житлових приміщеннях та навколо них важливо позбутися можливих місць розмноження комарів – передусім ємностей, у яких може накопичуватися й застоюватися вода», – наголосили в МЗС.

У разі виявлення перших симптомів захворювання (підвищена температура тіла, загальна слабкість, біль у суглобах та почервоніння очей), необхідно невідкладно звертатися по кваліфіковану медичну допомогу, додали у відомстві.

Контакти посольства України у Малайзії: +6016 261 4707, e-mail: emb_my@mfa.gov.ua. Цілодобова «гаряча лінія» МЗС України: +38 044 238 16 57.

XS
SM
MD
LG