Доступність посилання

ТОП новини

МОН: учні школи у Василькові, в якій стався обвал, 17 жовтня відновлять навчання


Обвал стіни в школі у Василькові, 11 жовтня 2016 року
Обвал стіни в школі у Василькові, 11 жовтня 2016 року

Міністерство освіти і науки заявляє, що учні школи №6 у Василькові, в якій обвалилася стіна, будуть із понеділка, 17 жовтня, навчатися в сусідніх школах.

«У зв’язку з аварією будівлі, дітям, які навчаються в середній школі №6 у місті Васильків, оголошено тимчасові канікули. Вже з понеділка школярі навчатимуться в сусідніх школах», – сказав заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, якого цитує прес-служба міністерства.

За його словами, найімовірніше більшість дітей навчатиметься в середній школі №3 Василькова.

За даними МОН, школу №6 побудували у 1965 році за типовим проектом, це триповерхова цегляна будівля, у якій було 28 класних кімнат.

Як повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій,11 жовтня близько 10:00 у Василькові в триповерховій будівлі середньої школи № 6 стався обвал фасадної стіни з 1 по 3 поверхи (висотою 9 метрів та шириною 15 метрів) та перекриття навчальних приміщень. За даними ДСНС, жертв і постраждалих внаслідок обвалу немає. Евакуювали 631 людину, з них 589 учнів. Утворений штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Поліція за фактом обвалу відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG