Доступність посилання

ТОП новини

Хайсеру Джемілєву знову відмовили в достроковому звільненні – адвокат


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

У Росії 27 жовтня суд вкотре відмовив в умовно-достроковому звільненні синові народного депутата України Мустафи Джемілєва – Хайсера Джемілєва, повідомив його адвокат Микола Полозов.

«Астраханський обласний суд відмовився скасувати постанову суду першої інстанції про відмову в УДЗ Хайсеру Джемілєву», – повідомив Полозов.

Астраханський обласний суду 28 квітня вже відмовляв Джемілєву в умовно-достроковому звільненні.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім’ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО у Криму до сусідньої Росії, у Краснодарський край.

Верховний суд Росії скоротив на півтора року термін ув’язнення в 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом для Хайсера Джемілєва. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив йому покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі. Хайсер Джемілєв відбуває покарання в Росії в Астраханській колонії № 10.

10 липня 2015 року ЄСПЛ виніс рішення у справі Хайсера Джемілєва, постановивши звільнити його з СІЗО, а також зобов’язавши Росію не робити будь-яких дій, які можуть зашкодити здоров’ю українця. Однак справа досі не завершена, Росія не відповідає на запити української сторони про передачу Хайсера Джемілєва.

XS
SM
MD
LG