Доступність посилання

ТОП новини

Білоус заявляє, що проти Фонду держмайна почалася інформаційна атака


Ігор Білоус
Ігор Білоус

Голова Фонду держмайна (ФДМ) України Ігор Білоус заявляє, що проти фонду і нього особисто почалася інформаційна атака.

«Весь той масив інформації і дезінформації наштовхує на висновок, що проти Фонду і мене особисто почалася інформаційна атака, яка за багатьма ознаками має замовний негативний характер», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Білоус також зазначив, що зараз його команда готується до звіту на засіданні уряду через тиждень.

«У нас є досягнення, про які я обов’язково розкажу, є проблеми, які потребують широкого обговорення, але є й прописані варіанти рішення цих проблем, які ми готові озвучити», – додав він.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував перевірити діяльність Фонду державного майна України. Він також запропонував відкласти ухвалення всіх рішень щодо Фонду держмайна, поки не буде публічного звіту про його діяльність.

Минулого тижня після провалу повторної приватизації Одеського припортового заводу Гройсман розкритикував Фонд державного майна. Він заявив, що ця структура показує, що є «неефективною», а також неспроможною управляти державним майном. Білоус тоді пояснив, що головні причини того, що повторний конкурс з продажу ОПЗ не відбувся, – висока ціна на газ і негативна цінова кон’юнктура на глобальному ринку.

6 грудня закінчився прийом заяв на конкурс з продажу акцій ОПЗ. У Фонді держмайна заявили, що заяв на участь у конкурсі від потенційних інвесторів не надійшло, хоча зацікавленість до підприємства виявили близько 10 потенційних покупців.

У жовтні ФДМ запропонув Кабмінові затвердити стартову ціну державного пакета акцій ОПЗ у розмірі 5,16 мільярда гривень, хоча перед цим до липня Фонд держмайна запропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG