Доступність посилання

ТОП новини

Крим: адвокат Полозов вирішив оскаржити рішення суду допитати його як свідка у справі Умерова


Микола Полозов, архівне фото
Микола Полозов, архівне фото

Російський адвокат Микола Полозов, який захищає переслідуваних у Криму кримських татар, повідомив, що має намір оскаржити рішення підконтрольного Москві суду у Криму притягнути його як свідка у справі Ільмі Умерова, що є його підзахисним.

«Тут хто кого: або закон, який перемагає, або перемагає ФСБ (Федеральна служба безпеки Росії – ред.), а це сваволя», – сказав Полозов у коментарі проектові Радіо Свобода Крим.Реалії.

У вівторок, 13 грудня, підконтрольний Кремлеві Київський районний суд Сімферополя задовольнив звернення слідчого ФСБ про дозвіл викликати Полозова як свідка у справі Умерова. За російським законодавством, яке Москва нав’язала і в окупованому Криму, якщо адвокат стане свідком у справі свого підзахисного, це означатиме його усунення зі справи як захисника.

Проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова російські силові структури в окупованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм» Кримінального кодексу сусідньої Росії. Правозахисники в Росії назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG