Доступність посилання

ТОП новини

Плотницький заявляє про прибуття до Луганська «представників» 20 країн


Ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький
Ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький

Лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявляє, що «представники» понад 20 держав взяли участь у першотравневих урочистостях у контрольованому сепаратистами Луганську.

«У першу чергу ми вітаємо наших братів з Російської Федерації, Південної Осетії, Абхазії… Ми раді бачити тут і нових партнерів «ЛНР». Зі зрозумілих причин їх перелік поки не дуже великий, але я зачитаю тих, хто приїхали сьогодні до нас: Алжир, Вірменія, Бірма, Велика Британія, Німеччина, Грузія, Індія, Ірак, Іран, Італія, Камерун, Канада, Палестина, Бейрут, Польща, США, Фінляндія, Шрі-Ланка», – заявив Плотницький, звертаючись до учасників акції з нагоди 1 травня.

За словами ватажка луганських сепаратистів, до Луганська приїхала також депутат Європарламенту від Італії Елеонора Форенца.

Першотравневі мітинги відбулися і в окупованому Донецьку.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, тут загинули близько 10 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Західні столиці не визнають окупації Донбасу, відтак наголошують, що не посилають туди своїх представників.

Абхазія і Південна Осетія, про які говорив Плотницький є сепаратистськими регіонами Грузії. Москва визнала Абхазію і Південну Осетію незалежними державами після п’ятиденної війни проти Тбілісі у 2008 році. Лише кілька країн наслідували цей приклад, у той час як переважна більшість вважає Абхазію і Південну Осетію частинами Грузії. Росія направила тисячі своїх військових у ці регіони.

XS
SM
MD
LG