Доступність посилання

ТОП новини

Добровольчий рух «ОУН» хоче відставки Авакова після розгрому їхнього штабу в Києві


Микола Коханівський, керівник організації Добровольчий рух «ОУН»
Микола Коханівський, керівник організації Добровольчий рух «ОУН»

Представники організації Добровольчий рух «ОУН» заявили, що мають намір вимагати відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після розгрому приміщення їхнього штабу у Києві 9 травня.

За словами керівника організації Миколи Коханівського, внаслідок інциденту двоє активістів руху госпіталізовані.

Він анонсував 11 травня акції під стінами МВС.

Вранці 9 травня поліція заблокувала на вулиці Мазепи в Києві офіс організації «Добровольчий рух ОУН», яка планувала завадити проведенню акції «Безсмертний полк» у Києві. Активісти скликали «всіх патріотів» на 9:00 9 травня до станції метро «Арсенальна», щоб, як мовиться в повідомленні організації у Facebook, «зустріти вату по-козацьки», однак через неможливість покинути приміщення, стали кидати з вікон картоплю і пакети з фарбою в колону демонстрантів.

Як розповідають очевидці, близько дев’ятої години ранку в напрямку правоохоронців із вікна офісу Добровольчого руху «ОУН» полетіла димова шашка, через неї ніхто не постраждав, але одразу після цього у приміщення пішло близько двох десятків правоохоронців. Також за півгодини до місця подій приїхала слідчо-оперативна група і склала протокол про порушення.

У День перемоги над нацизмом у Києві та інших містах України була запланована хода під назвою «Безсмертний полк» – акція, яку проводять у Росії щороку у цей день. У Службі безпеки України заявили, що не мають підстав її заборонити, але правоохоронці вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб не допустити провокацій.

Нині організацією акції в Росії займається прокремлівський Загальноросійський народний фронт, після чого почали з’являтися повідомлення, що не всі учасники заходу приходять на нього добровільно. Портрети для участі в акції у Росії можна придбати в магазинах, тобто йдеться вже не про вшанування родичів, а про віддання шани будь-яким учасникам тієї війни.

Росія також сприяє організації акції «Безсмертний полк» у деяких країнах колишнього СРСР.

XS
SM
MD
LG