Доступність посилання

ТОП новини

В адміністрації Порошенка заявили про атаку на сайт президента


В адміністрації президента України Петра Порошенка заявили про організовану інтернет-атаку на сайт голови держави.

«Від 15:15 ми бачимо відповідь росіян на указ президента, де згадано закриття доступу до російських соціальних мереж. Інтернет-сайт президента зазнає організованої атаки – ми бачимо імітацію переходів та DDOS-атаку із ресурсів «Яндексу» та «ВКонтакте», що створює штучний трафік, щоб завантажити і «покласти» сервери адміністрації президента. Наші ІТ-спеціалісти тримають ситуацію під контролем, загрози для роботи інтернет-ресурсу немає», – заявив заступник голови адміністрації Дмитро Шимків, слова якого адміністрація наводить у соцмережах.

Раніше у вівторок, коментуючи лайливими словами повідомлення про указ президента щодо нових санкцій стосовно Росії, зокрема проти російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, колишній директор українського підрозділу компанії «Яндекс», що потрапила під санкції, Сергій Петренко запропонував працівникам «Яндексу», особливо його українського підрозділу, а також інших підсанкційних, «Мейл.ру» і «ВКонтакте», саме такий крок: «задля ілюстрації на годинку ввімкнути редирект (перенаправлення – ред.) із українських адрес на текст цього указу» на сайті президента – мовляв, «хай вони спробують обслужити те, що хочуть заборонити».

Раніше у вівторок стало відомо, що президент України Петро Порошенко підписав у понеділок указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних і юридичних осіб із Росії та їхніх українських підрозділів, із окупованого Криму і окупованої частини українського Донбасу у зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях. До розширеного порівняно з попередніми переліку підсанкційних – нині в ньому понад 450 компаній і понад 1200 осіб – потрапили, зокрема, деякі російські інтернет-сервіси і соціальні мережі, такі, як «Яндекс», «Мейл.ру», «ВКонтакте» чи «Однокласники», – чи низка російських засобів інформації та їхніх сайтів. Компанії, що потраплять під санкції після набуття ними чинності в середу, а також офіційна Москва розкритикували це рішення.

XS
SM
MD
LG