Доступність посилання

ТОП новини

У Москві супротивники знесення будинків влаштували стихійну ходу


Мітинг проти реновації, Москва, травень 2017 року
Мітинг проти реновації, Москва, травень 2017 року

У російській Москві 6 червня пройшла стихійна хода проти програми знесення будинків.

Після того як жителів російської столиці не пустили на парламентські слухання до Держдуми, вони, взявшись за руки, вирушили до будівлі приймальні адміністрації президента Росії. Учасники ходи скандували «Це наше місто!» і «Мера Собяніна у відставку!».

У парламентських слуханнях законопроекту щодо програми реновації брав участь мер Москви Сергій Собянін. За його словами, мешканці близько сотні будинків з попереднього переліку програми проголосували проти знесення.

Раніше у вівторок комітет Держдуми Росії з транспорту і будівництва схвалив понад сто поправок до законопроекту про знесення будинків у Москві у рамках так званої реновації і рекомендував його до другого читання, яке призначене на 9 червня.

У поправках, зокрема, зазначено право на грошову компенсацію для власників житла. Крім того, голоси власників чи наймачів квартир, що не взяли участі у голосуванні, будуть розподілятися пропорційно до тих, що проголосували «за» або «проти» знесення. З документа прибрали пункт, який забороняє оскаржити рішення про виселення.

Влада Москви у рамках програми реновації планує знести понад 4,5 тисячі будинків у 85 районах міста, а жителів обіцяють переселити у новобудови. Дії мерії спричинили невдоволення багатьох москвичів, які у травні тричі виходили на мітинги з вимогою відхилити законопроект у Держдумі як такий, що порушує конституційне право на приватну власність.

XS
SM
MD
LG