Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Британії стурбоване, що суд у справі Насірова відхилив докази, надані британською стороною


Роман Насіров у Солом'янському суді Києва, 8 червня 2017 року
Роман Насіров у Солом'янському суді Києва, 8 червня 2017 року

У посольстві Великої Британії в Україні стурбовані, що суд у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова визнав неприйнятними і відхилив докази, надані Британією.

«На цьому етапі відповіді органи Великої Британії вивчать усі факти, щоб встановити, чи були кримінальні правопорушення з боку громадянина Великої Британії, який може постати перед судом у Сполученому Королівстві», – мовиться у заяві посольства.

Британські дипломати вважають, що ця справа підкреслює «нагальну потребу в незалежній і прозорій судовій системі та необхідність якнайшвидшого створення спеціалізованого антикорупційного суду».

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура просили суд стягнути до держбюджету внесену за Насірова заставу в сто мільйонів гривень через те, що він не здав свій британський паспорт.

Натомість відсторонений голова ДФС заявив, що не має британського паспорта, а лише український.

Згодом посол Великої Британії в Україні підтвердила, що українській стороні передали дані про наявність британського паспорта у Насірова.

8 червня Солом’янський райсуд Києва відхилив клопотання детективів НАБУ і прокурорів САП про стягнення застави до бюджету.

На початку березня суд заарештував Насірова з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку внесли його дружина і тесть. Після цього він вийшов із СІЗО. Пізніше цей запобіжний захід продовжили до 26 червня.

Слідство вважає, що Роман Насіров упродовж 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

XS
SM
MD
LG