Доступність посилання

ТОП новини

750 тисяч дітей можуть залишитись без питної води через загострення бойових дій на Донбасі – ЮНІСЕФ


Прифронтова Авдіївка залишилась без централізованого водопостачання, 6 червня 2017
Прифронтова Авдіївка залишилась без централізованого водопостачання, 6 червня 2017

Близько 750 тисяч дітей можуть бути позбавлені доступу до питної води через обстріли на Донбасі, йдеться у заяві ЮНІСЕФ, яку організація оприлюднила 16 червня.

Представники ЮНІСЕФ висловили занепокоєння зростанням інтенсивності обстрілів, внаслідок яких були зруйновані дві водоочисні станції на Південнодонбаському водогоні, через що 400 тисяч осіб, у тому числі 104 тисячі дітей, не мали доступу до води протягом чотирьох днів на цьому тижні, оскільки, за даними організації, термінові ремонтні роботи були завершені тільки ввечері 15 червня. Також у ЮНІСЕФ закликали всі сторони до припинення вогню.

«Доступ до води біля 3-х мільйонів людей на сході України залежить від об’єктів водопостачання, які зараз знаходяться на лінії вогню. Ми передбачаємо, що ще більше сімей опиняться без доступу до питної води. Це створює серйозні ризики поширення захворювань та інші небезпеки для дітей», – зазначила Регіональний директор ЮНІСЕФ у країнах Європи та Центральної Азії Афшан Хан.

Минулого тижня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі Донеччини сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач. Це призвело до знеструмлення насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону. Пізніше роботу водогону відновили, але натомість було пошкоджено трансформаторну підстанцію, яка розташована безпосередньо біля насосної станції. Це, у свою чергу, призвело до її повторного знеструмлення. ЗСУ і проросійські бойовики звинуватили в обстрілах і пошкодженнях інфраструктурних об’єктів одне одного.

XS
SM
MD
LG