Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: італійські слідчі не зверталися по допомогу в розслідуванні вбивства фоторепортера


Фотокореспондент Андреа Роккеллі загинув поблизу Слов’янська в травні 2014 року
Фотокореспондент Андреа Роккеллі загинув поблизу Слов’янська в травні 2014 року

Українська сторона не отримувала від італійських правоохоронців клопотань про міжнародну правову допомогу в справі про вбивство італійського фоторепортера Андреа Роккеллі, заявляє заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

Заступник генпрокурора також заявив 3 липня, що Генеральна прокуратура не отримувала запитів від італійської сторони на проведення слідчих дій на території України.

«На сьогодні ми співпрацюємо активно досить з італійськими правоохоронними органами», – додав він.

1 липня в ГПУ повідомили, що поліція Італії заарештувала громадянина України Віталія Маркова за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та його російського колеги Андрія Миронова 2014 року біля Слов’янська Донецької області. Генпрокуратура України висловила здивування арештом і звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Маркова або негайно звільнити його.

Як повідомили згодом у МВС України, проти заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького дав свідчення французький журналіст.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Італії, 28-річний Віталій Марків з двома громадянствами, України та Італії, протягом шестиденного арешту перебуватиме у в’язниці міста Павія, що в північній області Ломбардія. 4 липня відбудеться перше засідання суду щодо запобіжного заходу для Маркова.

XS
SM
MD
LG