Доступність посилання

ТОП новини

Трамп заявляє, що не говорив із Путіним про санкції


Дональд Трамп (п) і Володимир Путін у Гамбурзі, Німеччина, 7 липня 2017 року
Дональд Трамп (п) і Володимир Путін у Гамбурзі, Німеччина, 7 липня 2017 року

Президент США Дональд Трамп заявляє, що не обговорював питання зняття санкції з Росії на зустрічі з президентом цієї країни Володимиром Путіним у Гамбурзі.

«На зустрічі з президентом Путіним не обговорювали санкції. Нічого не буде зроблено до вирішення української та сирійської проблем», – написав Трамп у Twitter.

Путін і Трамп провели переговори 7 липня в кулуарах саміту G20 у німецькому Гамбурзі. Зустріч тривала дві години, 15 хвилин. Йшлося про збройні конфлікти в Україні та Сирії, кризу довкола ядерних і балістичних програмам Північної Кореї, кібербезпеку і можливе втручання Росії у вибори в США.

У своїй першій публічній заяві про переговори з Путіним Трамп вранці 8 липня сказав, що це була «грандіозна зустріч». Тим часом Путін сказав журналістам в Гамбурзі, що «Трамп, якого ви бачите по телевізору, сильно відрізняється від справжнього Трампа».

США, Євросоюз та інші західні країни у кілька етапів запровадили санкції проти Росії – спершу через анексію Криму, згодом – через роль Москви у збройному конфлікті на Донбасі.

XS
SM
MD
LG