Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков порадив НАТО вірити Москві, а не фактам затримань російських військових на Донбасі


Дмитро Пєсков (на фото) вважає, що заяви Москви правдивіші від фактів
Дмитро Пєсков (на фото) вважає, що заяви Москви правдивіші від фактів

Речник президента Росії Дмитро Пєсков порадив союзові НАТО вірити офіційним твердженням Москви, що російських військових на Донбасі «немає», а не фактам затримання цих військових на сході України.

«У Росії не було і немає ніяких військовослужбовців в Україні», – сказав він, коментуючи нові заяви керівництва НАТО про необхідність вивести російські війська з України.

А на запитання, як ставитися до того, що затриманий днями на Донбасі російський військовослужбовець-контрактник Віктор Агеєв сам підтвердив свою службу за чинним контрактом у Збройних силах Росії, речник Кремля порадив «орієнтуватися на заяви Міністерства оборони Росії», яке регулярно твердить, ніби російських військовослужбовців в Україні немає.

Раніше Міноборони Росії вже стверджувало, що Агеєв «звільнився з лав Збройних сил Росії ще 2016 року». Сам російський військовий підтвердив в інтерв’ю «Телевізійній службі новин» телеканалу «1+1», що з березня 2017 року є військовослужбовцем Збройних сил Росії за контрактом і служить у військовій частині 65246 у Новочеркаську в Ростовській області Росії, звідки був направлений на український Донбас. Після його затримання наприкінці червня опублікували фото військового квитка Агеєва як чинного військовослужбовця Збройних сил Росії. Факт його перебування на дійсній службі встановило тоді й журналістське розслідування російської служби британської медіакомпанії «Бі-бі-сі».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 10 липня в Києві заявив, що «Росія повинна вивести тисячі своїх військових з України і припинити підтримувати бойовиків озброєнням і управлінням».

Росія, попри численні факти прямої участі військовослужбовців її Збройних сил у подіях на Донбасі, стверджує, що там можуть перебувати лише російські «добровольці», на яких Москва не має впливу. Затриманих у регіоні російських військових Москва оголошує такими, що звільнилися з лав Збройних сил Росії напередодні затримання.

XS
SM
MD
LG