Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна говоритиме про введення миротворців на Донбас на Генасамблеї ООН у вересні


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко повідомив, що Україна вийде з ініціативою про введення миротворців ООН на непідконтрольні території Донбасу на сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яка відбудеться у Нью-Йорку восени. Про це йдеться на сайті глави держави.

«Питання миротворчої місії ООН і озброєної місії ОБСЄ, я буду з вами відвертим, просувається досить важко. Все упирається в категоричне небажання Російської Федерації встановити мир на Донбасі. Ба більше – категоричне небажання залишити Україну в спокої. Але я впевнений: вода камінь точить. Тому ідею миротворців я збираюся наступного місяця презентувати у Нью-Йорку на сесії Генеральної асамблеї ООН», – розповів Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину.

Він анонсував обговорення теми щодо миротворців під час запланованої на сьогодні телефонної розмови в «нормандському форматі» керівників України, Німеччини, Франції і Росії, а також зазначив, що 24 липня під час попередніх телефонних переговорів лідерів держав в «нормандському форматі» українська сторона наголошувала на необхідності введення на Донбас миротворчої місії ООН з мандатом Ради безпеки ООН.

В українському відділенні Міжнародного комітету Червоного Хреста повідомили, що від початку бойових дій на Донбасі загинуло понад 2700 цивільних громадян.

Раніше у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні заявляли, що лише з початку року внаслідок конфлікту на Донбасі загинули 59 цивільних жителів, ще 282 були поранені.

За останніми наразі оцінками ООН станом на середину травня, від початку збройного конфлікту на сході України загинули понад 10 тисяч людей – українських військових, цивільних осіб і членів підтримуваних Росією чи російських сил, незалежно від громадянства.

XS
SM
MD
LG