Доступність посилання

ТОП новини

«Краковець»: поліція доправила до відділку невідомих у камуфляжі, що йшли до місця «зустрічі» Саакашвілі


Група затриманих біля пункту «Краковець», 10 вересня 2017 року
Група затриманих біля пункту «Краковець», 10 вересня 2017 року

Працівники Національної поліції України доправили до поліційного відділку понад сто чоловіків у камуфляжній формі, яких раніше перепинили, коли ті йшли до прикордонного пункту пропуску «Краковець», біля якого відбувається акція «зустрічі» Міхеїла Саакашвілі, повідомили в департаменті комунікації НПУ.

За повідомленням, особи затриманих встановлюються, з’ясовуються причини їхнього перебування біля пункту пропуску «Краковець».

Під час перевірки правоохоронці виявили в них газові балончики, стартовий пістолет, а також металеві предмети.

«Четверо з доправлених до відділку поліції мають судимість. Усі – мешканці інших регіонів України. Серед затриманих – студенти, а також троє неповнолітніх. Наразі правоохоронці відбирають у них пояснення. Щодо організатора заходу буде складено адміністративний протокол про порушення встановленого порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій», – заявили в поліції.

Хто ці люди, наразі не повідомляли. Прихильники Саакашвілі заявляли, що це «тітушки», яких, мовляв, звезла влада, щоб перешкодити «зустрічі» Саакашвілі; лунали також повідомлення, що це можуть бути люди, яких, навпаки, привів на підтримку акції «зустрічі» народний депутат Семен Семенченко (фракція «Самопоміч»). У суботу ввечері і в ніч на неділю були повідомлення, що Семенченко мав привести до табору демонстрантів для участі в «зустрічі» людей із легально зареєстрованою зброєю.

Затриману там же, біля пункту пропуску «Краковець», напівоголену активістку руху «Фемен», яка влаштувала акцію протесту проти дій і Саакашвілі, і влади України, теж доправлять до відділку поліції «для встановлення всіх обставин події», після чого «буде надано правову кваліфікацію її вчинку і ухвалено рішення про притягнення до відповідальності, згідно з чинним законодавством», додали в Нацполіції.

Низка політиків і політичних сил зібрала людей на «зустріч» Міхеїл Саакашвілі, лідера партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі», колишнього голову Одеської ОДА, колишнього президента Грузії і колишнього громадянина України, після його заяв, що він має намір повернутися до України в неділю, 10 вересня, з Польщі через пункт пропуску «Краковець». Туди прибули й деякі народні депутати, що мають право недоторканності. Також біля пункту пропуску перебувають і супротивники Саакашвілі. У таборі демонстрантів перебуває, за різними повідомленнями, від тисячі до трьох тисяч людей, мітинг відбувається без інцидентів під спостереженням близько ста працівників поліції; рух автомашин через «Краковець» у бік Польщі фактично зупинений.

Тим часом сам Саакашвілі заявив у неділю, що змінює плани і буде їхати до України з польського Перемишля потягом «Інтерсіті».

XS
SM
MD
LG