Доступність посилання

ТОП новини

У Криму журналіста Семену засудили до 2,5 років умовно


Микола Семена
Микола Семена

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя вирішив засудити кримського журналіста, автора Радіо Свобода і проекту Крим.Реалії Миколу Семену до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Як повідомляє проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, вирок журналістові, якого звинувачують у «закликах до порушення територіальної цілісності Росії», суд в анексованому Криму оголосив 22 вересня.

Сторона обвинувачення вимагала для Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки і позбавленням права займатися будь-якою громадською діяльністю впродовж трьох років.

Напередодні Семена виступив в суді з заключним словом, і заявив:якщо йому винесуть обвинувальний вирок, це відіб’ється на всій журналістиці в Росії.

Російська влада звинувачує автора Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколу Семену в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ Росії провела обшук в його будинку, а в травні того ж року йому висунули офіційне звинувачення. На цей час журналіст перебуває під підпискою про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Міністерство закордонних справ України неодноразово закликало фактичну владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, зокрема і Миколи Семени.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Політична карикатура

За що в окупованому Криму судять журналіста Миколу Семену

XS
SM
MD
LG