Доступність посилання

ТОП новини

У районі Калинівки відновили рух автомобілів і поїздів – ДСНС


Через вибухи із прилеглих населених пунктів евакуювали понад 30 тисяч людей
Через вибухи із прилеглих населених пунктів евакуювали понад 30 тисяч людей

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомляє про відновлення руху автомобільного і залізничного транспорту на напрямках, де його раніше припиняли через вибухи на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області.

Крім того, на даний час зменшено радіус закритого повітряного простору навколо місця надзвичайної події – з 50 до 12 кілометрів.

«Відновлено рух автотранспорту на автодорозі Житомир – Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка Південно-Західної залізниці. Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 12 кілометрів від масті Калинівка. Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора і Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка», – йдеться в повідомленні ДСНС станом на 11:00.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомив, що станом на 10:00 28 вересня ситуація на арсеналі озброєння Збройних сил України в Калинівці стабілізована.

За даними ДСНС, станом на 7:00 28 вересня на території військових складів спостерігалася поодинока детонація боєприпасів.

Очевидець вибухів на Вінниччині: «Сидів у городі й дивився» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

За даними міністра оборони Степана Полторака, на арсеналі в Калинівці Вінницької області зберігалося 83 тисячі тонн боєприпасів, з яких лише 68 тисяч тонн були придатні до використання, решту складали компоненти до боєприпасів і брухт.

Ввечері 26 вересня на там почалися неконтрольовані вибухи снарядів. Військова прокуратура Центрального регіону України розслідує справу за статтею про «диверсію».

Вінниччина. Відео вибухів на артилерійських складах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

За даними рятувальників, із Калинівки й прилеглих сіл евакуювали понад 30 тисяч людей, травмовані дві людини, яких шпиталізували до медичних закладів.

У компанії «Укрзалізниця» 27 вересня попереджали, що через зміну маршрутів поїздів у зв’язку з вибухами на Вінниччині затримка в дорозі може бути від 5 до 8 годин.

XS
SM
MD
LG