Доступність посилання

ТОП новини

Росія: дослідника Сандармоху перевезли до Бутирського слідчого ізолятора в Москві


Юрій Дмитрієв
Юрій Дмитрієв

Відомого в Україні дослідженнями історії розстрілів у карельському урочищі Сандармох голову карельського «Меморіалу» Юрія Дмитрієва помістили до Бутирського слідчого ізолятора в Москві. Про це повідомив 29 грудня адвокат Віктор Ануфрієв, який також вказав, що до 9 січня не матиме можливості зустрітися з підзахисним. Зустрітися з Дмитрієвим також не зможуть його родичі, додав адвокат.

Державний обвинувач Олена Аскерова 26 грудня попросила суд обстежити Дмитрієва в психіатричному стаціонарі і провести повторну експертизу знімків прийомної дочки обвинуваченого.

Суддя Марина Носова 27 грудня задовольнила обидва клопотання, а також змінила запобіжний захід Дмитрієву з арешту на підписку про невиїзд з 28 січня. Як експертну організацію суддя обрала інститут імені Сербського в Москві.

28 грудня Юрія Дмитрієва терміново етапували до Москви, історика перевезли під конвоєм на пасажирському літаку.

У Росії триває процес у справі відомого історика й дослідника Юрія Дмитрієва. Його звинувачують за статтею про «виготовлення фотографій порнографічного характеру» через світлини прийомної дочки, яка під час зростання мала проблеми зі здоров’ям. Сам історик стверджує, що він фотографував дівчинку для спостереження за її фізичним розвитком і звітів перед органами опіки. Це підтверджує і повторна експертиза знімків, яку проводив «Федеральний департамент незалежної судової експертизи».

XS
SM
MD
LG