Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія закликає Україну забезпечити справедливий розгляд справи Ноздровської


Ірина Ноздровська
Ірина Ноздровська

Велика Британія закликає Україну забезпечити справедливий судовий процес у справі про вбивство юристки Ірини Ноздровської.

«Україна має забезпечити справедливий судовий процес на основі ретельного розслідування жахливого вбивства І. Ноздровської. Верховенство права є першорядним. Ми будемо далі стежити за справою», – йдеться у повідомленні посольства Великої Британії в Україні в twitter.

Тіло юристки Ірини Ноздровської у селі Демидів на Київщині знайшли 1 січня.

8 січня правоохоронці повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві Ноздровської. У МВС додали, що свідчення затриманого перевіряються: «аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів – для того, щоб підтвердити хронологію подій».

9 січня суд застосував щодо підозрюваного Юрія Россошанського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Він є батьком Дмитра Россошанського, якого в травні 2017 року засудили до семи років позбавлення волі за скоєння ДТП, що спричинило смерть людини.

Юрист Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року збив автомобіль. У вбивстві обвинувачують Дмитра Россошанського. У травні 2017 року його засудили до семи років позбавлення волі.

27 грудня Апеляційний суд Київської області скасував вирок, однак відправив справу на новий судовий розгляд. Россошанському продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 лютого 2018 року.

XS
SM
MD
LG