Доступність посилання

ТОП новини

Авдіївський газогін на Донеччині готовий до початку випробувань – Жебрівський


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Зварювання стиків та укладку труб Авдіївського газогону наразі повністю завершено, і той готовий до початку випробувань, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Сьогодні з 10-ї години ранку його почали накачувати спеціальним інгредієнтом для перевірки якості зварювання. Накачуватимуть поетапно до 7,5 атмосфер, на це потрібна доба. Потім при 7,5 атмосфер трубу перевірять спеціалісти технагляду та держпраці - три години має тримати газогін такий тиск, після цього опустять тиск до 6 атмосфер і знову зафіксують, перевірять і опломбують. Після цього вже можна буде повністю засипати трубу. Далі накачуємо газ і починаємо підключати помешкання», – написав він.

Про початок будівництва нового газопроводу, щоб прифронтова Авдіївка отримувала газ із контрольованої Україною території, Жебрівський оголосив ще у червні минулого року. Планувалося, що вартість будівництва складе 59 мільйонів гривень, частину повинні були профінансувати великі підприємства.

XS
SM
MD
LG