Доступність посилання

ТОП новини

МОК: російського прапора на церемонії закриття Олімпіади не буде


Міжнародний олімпійський комітет (МОК) проголосував на підтримку заборони російським атлетам марширувати під своїм національним прапором під час церемонії закриття Олімпіади у Пхьончхані.

Одноголосне голосування членів МОК 25 лютого відбулося через кілька хвилин після того, як виконавчий комітет оголосив, що рекомендує залишити в силі попередню заборону російської команди.

Згідно з постановою, російські спортсмени йтимуть під Олімпійським прапором на церемонії закриття 25 лютого.

Спочатку вважалося, що МОК відновить повноваження Олімпійського комітету Росії, і російські атлети зможуть пройти на закриття Олімпіади під національним прапором, навіть після того, як російського керлінгіста Олександра Крушельницького спіймали на допінгу і позбавили через це «бронзи». Але після цього ще одна російська атлетка, бобслеїстка Надія Сергеєва також не пройшла тест на допінг і була дискваліфікована 24 лютого.

На зимовій Олімпіаді в Південній Кореї російські атлети були позбавлені права змагатися під прапором своєї країни. Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня 2017 року відсторонив збірну Росії від участі в зимовій Олімпіаді-2018 року після того, як два розслідування підтвердили, що Кремль організував систему застосування допінгу в спорті. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором. У результаті було зареєстровано 169 російських атлетів для участі в Олімпіаді-2018.

XS
SM
MD
LG