Доступність посилання

ТОП новини

Путін доручив оголосити «гуманітарну паузу» в Східній Гуті


Арбін, Східна Гута, Сирія, 25 лютого 2018 року
Арбін, Східна Гута, Сирія, 25 лютого 2018 року

Росія заявляє, що «гуманітарна пауза» буде діяти в контрольованому повстанцями сирійському анклаві Східна Гута, починаючи з 27 лютого.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що таке рішення ухвалили за дорученням президента Володимира Путіна після резолюції Ради безпеки ООН щодо необхідності перемир’я.

За словами Шойгу, якого цитують російські державні новинні агенції, пауза діятиме щодня від 9:00 до 14:00.

Він додав, що для виходу цивільних жителів відкриють гуманітарний коридор.

Сирійський уряд, повстанці чи ООН поки що не коментували заяву.

24 лютого Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію з вимогою негайно запровадити у Сирії перемир’я тривалістю в місяць, щоб дати змогу привезти гуманітарну допомогу і евакуювати поранених. Такому крокові передував тиждень інтенсивних бомбардувань у Гуті, внаслідок яких, за даними правозахисників, загинули понад 500 людей.В авіаударах бере участь і російська авіація, яка надає підтримку сирійським урядовим силам.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш 26 лютого закликав сторони конфлікту в Сирії негайно запровадити 30-денне перемир’я в країні, щоб зупинити «пекло на Землі».

Спостерігачі за правами людини в Сирії, що базуються в Лондоні, заявили, що внаслідок авіаударів і обстрілів у Східній Гуті 26 лютого загинули дев’ятеро людей. Це сталося через день після повідомлень про застосування хімічної зброї при обстрілах регіону.

XS
SM
MD
LG