Доступність посилання

ТОП новини

У штабі Собчак заявили, що вона відвідувала Крим у 2014 році «для незалежного репортажу»


Ксенія Собчак
Ксенія Собчак

У 2014 році на той момент журналістка Ксенія Собчак відвідувала анексований Росією Крим, щоб зробити «незалежний репортаж», заявила представниця кандидата в президенти Росії Ксенія Чудинова в коментарі «РИА Новости».

7 березня Собчак потрапила до бази українського сайту «Миротворець» за «незаконні відвідини» Криму у 2014 році. Як докази цього звинувачення, сайт наводить репортаж Собчак і російського журналіста Антона Красовського «Исконно няш» для сайту «Сноб.ru».

«Миротворець» був відкритий у серпні 2014 року (перша публікація на сайті проекту датована 12 липня 2014 року – ред.), Собчак з Красовським їздили до Криму для незалежного репортажу ледь не наприкінці травня – початку червня 2014 року. Постанова Кабінету міністрів України про порядок відвідування Криму – взагалі від 2015 року», – заявила Чудинова.

6 березня кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак повідомила, що направила лист у посольство України в Росії з проханням дозволити їй в’їзд до анексованого Криму через територію України.

В українському Мінінформполітики заявили, що Собчак може приїхати в анексований Крим з боку материкової України після перевірок у відповідних органах.

18 жовтня 2017 року Собчак офіційно оголосила про намір брати участь у президентських виборах в сусідній Росії. Вона називає себе кандидатом «проти всіх».

Собчак стверджувала, що не проводитиме передвиборчу агітацію у Криму. Раніше вона заявляла, що, анексувавши півострів, Росія порушила міжнародні зобов'язання. На думку Собчак, Києву і Москві необхідно провести спільний референдум про статус анексованого Криму.

Центр «Миротворець» є громадською організацією. Центр відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів й іноземних громадян, які їх підтримували або підтримують, і публікує їх на своєму сайті.

XS
SM
MD
LG