Доступність посилання

ТОП новини

Ще один суд дозволив примусове приведення Крисіна


Юрій Крисін, архівне фото
Юрій Крисін, архівне фото

Дарницький районний суд Києва ухвалив рішення про примусове приведення Юрія Крисіна для участі у судовому засіданні 26 березня.

Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури про примусовий привід.

У ході судового засідання сторона обвинувачення заявила, що без присутності Крисіна справу розглядати неможливо, а адвокати не пояснили причини неявки.

У свою чергу, адвокати стверджують, що є загроза життю Крисіну. Адвокат Євген Солодко зауважив, що до будівлі суду прийшли «агресивні молодики, які скандували «Крисіну-смерть».

5 березня Дарницький суд розпочав розгляд щодо Юрія Крисіна кримінального провадження, що стосується фактів переслідування майданівців так званими «тітушками» під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей. Тоді Крисін прибув на засідання суду.

1 березня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про примусове приведення Юрія Крисіна, який також є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним у хуліганстві фігуранта справи щодо нападу на Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Журналіста газети «Вєсті» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

XS
SM
MD
LG