Доступність посилання

ТОП новини

Франція: прокуратура заявляє про затримання ще однієї людини у справі про теракт


Поліція біля супермаркету, де були захоплені заручники, Треб, Франція, 23 березня 2018 року
Поліція біля супермаркету, де були захоплені заручники, Треб, Франція, 23 березня 2018 року

Паризька прокуратура повідомляє про затримання 17-річного хлопця у справі про захоплення заручників у місті Треб на півдні країни.

За повідомленням, хлопця, ім’я якого не називають, затримали вночі за підозрою в причетності до діяльності терористичного угруповання. У прокуратурі додали, що затриманий є другом нападника, яких захопив заручників у Требі.

Напередодні вже повідомляли про затриману в цій справі жінку, також з оточення Редуана Лакдіма, який, за даними французьких слідчих здійснив напад.

24 березня влада Франції також повідомила, що поліцейський, який обміняв себе на заручника і був тяжко поранений, помер від ран.

У супермаркеті на півдні Франції невідомий захопив заручників (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Як повідомили в поліції, ще три людини загинули і 16 були поранені внаслідок стрілянини 23 березня під час захоплення заручників у супермаркеті містечка Треб, що за 100 кілометрів на південний схід від Тулузи.

Влада кваліфікує цей напад як теракт.

За даними поліції, 25-річного нападника, який упродовж чотирьох годин утримував заручників, застрелили правоохоронці, що штурмували супермаркет.

«Наша країна зазнала ісламістського теракту», – сказав президент Франції Франсуа Макрон у телезверненні після того, як екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за насильство.

Французькі ЗМІ з посиланням на сили безпеки повідомили, що нападника ідентифікували як громадянина Франції, уродженця Марокко Редуана Лакдіма. За повідомленнями, він якийсь час торгував наркотиками і притягувався за незначні злочини.

У прокуратурі заявили, що під час нападу на супермаркет чоловік вигукував «Аллаху акбар» і називав себе «солдатом «Ісламської держави».

У поліції повідомили, що на той час у супермаркеті було близько 50 людей.

Перед нападом на супермаркет підозрюваний напав на поліцейських у сусідньому місті Каркасон. Бруно Барточетті, регіональний представник поліції повідомив, що у Каркасоні підозрюваний застрелив людину.

XS
SM
MD
LG