Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі загинув український військовий – штаб


Черговий режим припинення вогню мав розпочатися з початку доби 5 березня
Черговий режим припинення вогню мав розпочатися з початку доби 5 березня

Один український військовий загинув унаслідок обстрілу підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі, повідомив прес-центр штабу української воєнної операції в регіоні.

«Із заборонених мінськими домовленостями 120-мм мінометів агресор обстріляв наші позиції в Опитному та Лебединському, а з мінометів 82-го калібру й танку вів вогонь поблизу Пісків. Також 82-мм міномети ворог застосував по оборонцях Талаківки, гранатомети різних систем по захисниках Авдіївки, Богданівки та Широкиного, а великокаліберні кулемети по наших укріпленнях в районі Верхньоторецького», – заявили українські військові.

У штабі додали, що бойовики застосовували стрілецьку зброю поблизу шахти Бутівка, Кам’янки та тричі – біля Мар’їнки.

Угруповання «ДНР», яке згідно закону про реінтеграцію Донбасу є окупаційною адміністрацією Росії, звинувачує Збройні сили України в обстрілі Горлівки, унаслідок чого нібито загинула жінка, а також села Пікузи (раніше – Комінтернове). В угрупованні «ЛНР» не повідомляють про ситуацію на непідконтрольних українському уряду територіях.

25 березня вранці Штаб української воєнної операції на Донбасі заявив, що 24 березня підтримувані Росією бойовики здійснили 13 обстрілів позицій українських військових. «Унаслідок ворожого вогню жоден український воїн не постраждав», – йшлося в ранковому зведенні.

Згідно з домовленостями тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, черговий режим припинення вогню мав розпочатися з початку доби 5 березня. Сторони неодноразово заявляли про його порушення і звинувачували в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG