Доступність посилання

ТОП новини

Пенсійна реформа вивела з тіні 400 тисяч українців – міністр


Андрій Рева, міністр соціальної політики України
Андрій Рева, міністр соціальної політики України

Близько 400 тисяч українців завдяки пенсійній реформі додалися до числа платників єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в програмі «Свобода в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Радіо НВ), повна версія якої вийде на Радіо НВ 1 квітня о 19:04.

«Після проведеної реформи з’явилося близько 400 тисяч нових платників єдиного соціального внеску, які почали платити. Зараз питання, яке ставлять люди, коли влаштовуються на роботу – навіть не «яка заробітна плата?», а «чи буду я отримувати її легально?» Люди починають розуміти, що це важлива річ», – вказав міністр.

Він відзначив, що нині в Україні «співвідношення тих, хто платить ЄСВ і тих, хто отримує пенсію один до одного, але якщо ви візьмете працездатне населення, яке б могло платити», то на одного пенсіонера припадає двоє працездатних – «26 мільйонів працездатних людей і 12 мільйонів пенсіонерів».

«З 26 мільйонів офіційно зайнятих 16 мільйонів, ЄСВ платять 12 мільйонів, 4 мільйони абсолютно легально не платять ЄСВ. Далі за методикою МОП врахуємо 1 мільйон 800 тисяч безробітних... Тобто додаємо ще 2 мільйони до 16 і отримуємо 18 мільйонів, а де ще 8 мільйонів? В тіні, за кордоном і так далі», – додав Андрій Рева.

Раніше Радіо Свобода повідомило, що близько 100 тисяч громадян України пенсійного віку не отримують пенсію зараз і не отримуватимуть її надалі.

XS
SM
MD
LG