Доступність посилання

ТОП новини

Ситник про ситуацію з Холодницьким: «нічого страшного не відбулося», співпраця триває


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що ситуація з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького на співпрацю НАБУ і САП не вплинула, «нічого страшного не відбулося».

«Ми як бюро діємо без огляду на політичну складову… Що стосується роботи САП і НАБУ. На сьогодні йде нормальна штатна робота детективів і прокурорів. Нічого страшного не відбулося, боротьба з корупцією не зупиниласяВодночас ми не можемо замовчувати факти про певні протиправні дії будь-кого», – сказав Ситник під час звіту у Верховній Раді.

30 березня ГПУ і НАБУ направили до комісії прокурорів дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ризик збереження Холодницького на посаді «перевищує всі інші». Він звинуватив очільника САП у «зливі інформації», тиску на посадових осіб та суд, а також підбурюванні свідка до дачі неправдивих свідчень.

Сам Холодницький зазначив, що не тримається за свою посаду, і висловив здивування заявами Артема Ситника.

Згодом у Національному антикорупційному бюро України заявили, що детективи бюро продовжують співпрацю зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, незважаючи на звинувачення очільника
САП Назара Холодницького в дисциплінарних проступках.

Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії Петер Ваґнер в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що Брюсселю відомо про суперечки між антикорупційними органами в Україні, і «це не справляє хороше враження».

XS
SM
MD
LG