Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Фейгін подав скаргу до суду через позбавлення його статусу адвоката


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Російський юрист Марк Фейгін, якого влада Росії 24 квітня позбавила статусу адвоката, подав позов до адвокатської палати у Хамовницький суд Москви.

В документі, що юрист розмістив на свої сторінці в Twitter, Фейгін просить визнати незаконним рішення про позбавлення його статусу адвоката.

25 квітня Марк Фейгін заявляв про намір оскаржити в суді рішення адвокатської палати Москви позбавити його статусу адвоката.

Юрист пов’язував відкриття дисциплінарної справи проти нього з тим, що він захищає в суді українського журналіста Романа Сущенка.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею «шпигунство».

Раніше Марк Фейгін захищав у суді також інших затриманих із політичних мотивів українських громадян, зокрема Надію Савченко та Ільмі Умерова.

XS
SM
MD
LG