Доступність посилання

ТОП новини

МЗС висловлює протест через відкриття Керченського мосту


Керченський міст, 15 травня 2018 рок
Керченський міст, 15 травня 2018 рок

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із відкриттям Керченського мосту.

Як йдеться в заяві відомства, такі дії Москви фундаментально суперечать загальновизнаним нормам і принципам міжнародного права.

«В умовах російської збройної агресії проти України та тимчасової окупації Кримського півострова це фактично є спробою легітимізувати анексію частини суверенної території України», – зазначили у міністерстві.

Європейський союз розкритикував часткове відкриття Керченського мосту між російською територією та анексованим нею Кримом.

Читайте також: Прокуратура АРК перевіряє європейські компанії на причетність до будівництва Керченського мосту

15 травня відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини Керченського мосту, який з’єднує Росію з анексованим нею Кримом. У заході взяв участь президент Росії Володимир Путін.

Російський уряд змістив на 1 грудня 2019 року терміни держконтракту на виконання робіт, пов’язаних із забезпеченням транспортної безпеки Керченського мосту.

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент Росії Володимир Путін заявив відразу ж після анексії Криму – в березні 2014 року. Побудувати міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію – влітку 2019 року.

Українська сторона вийшла з укладеного 2013 року владою президента Віктора Януковича договору з Росією про будівництво мосту після окупації Криму Росією 2014 року.

У квітні 2018 року в Мінінфраструктури заявили, що готують список санкцій для компаній – будівельників Керченського мосту.

XS
SM
MD
LG