Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен звернулася до російської колеги через голодування Сенцова


Олег Сенцов від 14 травня оголосив безстрокове голодування
Олег Сенцов від 14 травня оголосив безстрокове голодування

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням особисто перевірити умови тримання засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування. Про це пише прес-служба українського омбудсмена.

Крім того, вона просить перевірити можливість надання Сенцову медичної допомоги.

Також Денісова звернулася до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з проханням доручити співробітникам українського консульства в Єкатеринбурзі здійснити візит до колонії, у якій перебуває Сенцов, і перевірити умови тримання й надання йому медичної допомоги.

16 травня стало відомо, що Олег Сенцов від 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських тюрмах. Адвокат Дінзе зазначає, що засуджений готувався до протесту півтора місяця.

Сенцов та інший кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.

XS
SM
MD
LG