Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко знав про інсценування вбивства Бабченка


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Україна Петро Порошенко заявляє, що йому було відомо про інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

«Я ж про це все знав, а ніхто в Адміністрації не знав. Я абсолютно переконаний, що по-іншому не можна було…», – сказав він під час зустрічі з журналістом.

Раніше Порошенко доручив надати Аркадію Бабченку та його родині цілодобову охорону.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. Правоохоронці зазначили, що в нього стріляли в його квартирі, після чого він помер у кареті «швидкої».

Читайте також –​ Інсценування вбивства Бабченка: організатора затримали, виконавець буде свідком

30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий і попросив його зайти до залу прес-центру Служби безпеки України.

Грицак стверджує, що спецслужбі вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Г., якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Бабченко розповідає про операцію з власним «вбивством» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

Перед цим Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до вбивства Бабченка.

Журналіст залишив свою батьківщину в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.

XS
SM
MD
LG