Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого у справі Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна


Аркадій Бабченко (в центрі) на брифінгу СБУ, Київ, 30 травня 2018 року
Аркадій Бабченко (в центрі) на брифінгу СБУ, Київ, 30 травня 2018 року

Громадянина Г., якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка, захищає фірма адвоката Євгена Солодка, відомий також за справами Олександра Єфремова та Юрія Крисіна.

«Зараз адвокати нашої фірми працюють з «організатором вбивства» Аркадія Бабченко. Перше враження – провокація, організована досить неестетично. Спроба «закошмарити» підзахисного відразу не вдалася, а далі будемо розбиратися», – написав Євген Солодко у Facebook пізно ввечері 30 травня.

Адвокат Солодко відомий тим, що у 2016 році в справі Єфремова висловлював позицію захисту протягом 9 годин. Слідчий суддя тоді заявив, що захисник він зловживає своїми правами й затягує процес.

У справі Юрія Крисіна Солодко заявляв, що є загроза життю підзахисного. Адвокат зауважив, що до будівлі суду прийшли «агресивні молодики, які скандували «Крисіну – смерть».

Увечері 29 травня поліція повідомила, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий.

Грицак стверджує, що спецслужбі вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Г., якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Журналіст залишив свою батьківщину в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.

XS
SM
MD
LG