Доступність посилання

ТОП новини

Після заяви про зброю для України Зеленський провів розмову з Мелоні


Володимир Зеленський подякував Італії та особисто Джорджії Мелоні за готовність і надалі допомагати Україні в посиленні ППО. Фото архівне
Володимир Зеленський подякував Італії та особисто Джорджії Мелоні за готовність і надалі допомагати Україні в посиленні ППО. Фото архівне

Президент України Володимир Зеленський повідомив про розмову з прем’єркою Італії Джорджею Мелоні.

«Поінформував про масовані російські ракетні удари, постійний терор «шахедами», обстріли прифронтових та прикордонних міст і громад. Звичайно, обговорили ситуацію на передовій. Я дякую Італії та особисто Джорджії за готовність і надалі допомагати в посиленні нашої ППО. Це надзвичайно важливо для порятунку життів та забезпечення можливості нормального існування для міст і сіл нашої країни», – написав він у телеграмі.

За словами Зеленського, також обговорили подальші кроки оборонної співпраці, зокрема, питання оборонної копродукції.

Італійська сторона наразі подробиць цієї розмови не повідомляла.

Читайте також: Допомога Україні «не є благодійністю» – Кулеба в інтервʼю CNN

За даними медіа, раніше 4 січня прем’єрка Італії Джорджія Мелоні у ході пресконференції заявила, що якби Захід не надавав Україні військову допомогу, війна була б ближчою, зокрема і до Італії. Вона також відкинула твердження про те, що не слід надсилати зброю в Україну, бо це призведе до ескалації.

«Я вважаю, що все якраз навпаки. Єдиний шанс для України досягти будь-якого дипломатичного рішення – це зберегти баланс, рівновагу між силами на місцях», – сказала вона.

У грудні Рада міністрів Італії схвалила указ, який продовжує дозвіл на передачу Україні військової допомоги, до 31 грудня 2024 року.

Голова уряду Італії Джорджа Мелоні є послідовною в питанні опору російській агресії проти України. У серпні вона заявила, що реакція Заходу на окупацію Криму в 2014 році була помилковою, цю помилку слід визнати.

Форум

XS
SM
MD
LG