Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: «Передкритичний» стан Сенцова


Фрагмент портрета Олега Сенцова з прізвищами українських політв’язнів, яких утримує Росія. Автор – художник Андрій Єрмоленко
Фрагмент портрета Олега Сенцова з прізвищами українських політв’язнів, яких утримує Росія. Автор – художник Андрій Єрмоленко

«Передкритичний» стан Сенцова

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов назвав свій стан «передкритичним», повідомила в коментарі телеканалові RTVI російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка розмовляла з ним. За її словами, вона розмовляла з режисером дві години в присутності начальника колонії й ще двох співробітників. Свєтова додала, що режисер перебуває в «хорошій і чистій» чотиримісній палаті.

«Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, роблять те, що можуть робити, але не роблять ніяких прогнозів. Адвокат казав, що йому роблять крапельниці і поживну суміш, яку він приймає. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя», – сказала Свєтова.

Стисло далі.

У ГПУ вирішили не карати прокурорів зі «справи Кернеса»

Суд у Дніпрі повернув до прокуратури справу проти командира угрупування бойовиків «Сомалі» на прізвисько «Гіві» Михайла Толстих, який вважається загиблим

Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України розробило проект інструкції, яке регламентує допуск і перебування волонтерів на території Донецької й Луганської областей

А що відбулось у світі?

У Румунії почали розслідування через насильство поліції до протестувальників

«Десятки людей» загинули, коли в італійському портовому місті Генуя обвалилася частина автомобільного мосту

У центрі британської столиці легковий автомобіль врізався на повній швидкості у загорожу безпеки навколо будівлі британського парламенту. Британська поліція спеціального призначення заарештувала чоловіка віком від 23 до 30 років, який був за кермом автомобіля марки Ford Fiesta.

Нові класи в «Укрзалізниці»

«Укрзалізниця» анонсує, що вже восени цього року поділить усі пасажирські вагони на три класи: «комфорт», «стандарт» та «економ». Вони відрізнятимуться комфортом, послугами та ціною. Радіо Свобода розповідає, що це означатиме для пасажирів та чи справді поїздки у потягах стануть більш комфортними.

Нетиповий табір

Дитячий військово-патріотичний табір «Азовець» – один з найбільш неоднозначних в Україні. Його звинувачують у надмірній мілітаризації. Щорічно тисячі українських дітей замість бабусиного села їдуть у табір на курси молодого бійця. Тут немає гаджетів, телевізорів і телефонів, але є дисципліна, фізичні навантаження і «заповіді націоналіста». Табір влаштований за прикладом козацької держави. Весь день, від підйому і до відбою, діти ходять із особистою «зброєю» – дерев’яним муляжем АК-47. То як працює дитячий табір «Азовець» під Києвом і чи немає ризику, що він перетворитись на парамілітарне об’єднання, читайте тут.

Як пуерториканець закохався в українські народні танці

Далі про любов до українського танцю. Орландо Паган – американець із родини пуерториканців, який досліджує традиції різних регіонів України, історію козацтва, Української повстанської армії – усе це, аби якнайглибше розповісти про Україну через її танці. Він іще підлітком закохався в український фольклор, виступав у танцювальному ансамблі «Сизокрилі», а тепер є його художнім керівником, а також іще двох шкіл українського танцю в штатах Нью-Йорк та Нью-Джерсі разом із своєю дружиною. Орландо Паган прагне зробити українські танці не менш популярними у світі, ніж аргентинське танго чи австрійський вальс.

«Кузьма. Недосказане»

І невеличкий анонс на завершення. 17 серпня о 10:30, у день народження співака Андрія Кузьменка, вийде в ефір спецпроект «Кузьма. Недосказане», підготовлений Радіо Свобода спільно з телеканалом «Україна». Цього дня лідерові гурту «Скрябін» виповнилося б 50 років. Спецпроект розповість про маловідомі захоплення і таланти артиста. Наша знімальна група відшукала місця, де формувалася особистість Андрія – і як музиканта, і як чоловіка. Також глядачі зможуть дізнатися про особисті незавершені справи артиста, його творчі мрії, ідеї, плани, які не вдалося втілити в життя.

Цінуймо особливих людей при житті!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG