Доступність посилання

ТОП новини

Відпустка по-генпрокурорськи («СХЕМИ» | ВИПУСК №159)


Відпустка по-генпрокурорськи

Щонайменше 50 тисяч євро вартував тижневий відпочинок родини генерального прокурора Юрія Луценка на Сейшельських островах на початку січня. Він разом з родиною зупинився на 8 ночей в одному з найдорожчих готелів Сейшел – Four Seasons Resort, орендувавши 2 окремі вілли. Сам генпрокурор переконує: відпочинок був без надмірностей, і такі витрати може собі дозволити представник українського середнього класу. Максим Савчук продовжить.

«Непозбувний»

Цінні кадри. Чи не кожен керівник вкладає у це поняття щось своє. Ось, наприклад, Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ. Днями він зібрав річну підсумкову колегію МВС. З-поміж запрошених високопосадовців журналісти помітили і... Сергія Чеботаря. Того самого вже звільненого заступника Авакова, якому офіційно була вручена підозра в розтраті бюджетних грошей під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії. Катерина Каплюк продовжить.

Одеський припортовий завод: бізнес на державі. Тінь Кононенка

«Одеський припортовий завод», що виробляє добрива аміак та карбамід, – одне з найбільших досі не приватизованих державних підприємств. Майже півроку завод простояв законсервований, бо не має власних грошей для купівлі газу – основної сировини для виробництва.

І ось днями завод нарешті запустився. На державне підприємство зайшла маловідома приватна фірма, що буде постачати йому газ – і забирати вироблену з нього продукцію. Тобто, робити бізнес на державі. Що це за фірма та з ким пов’язана? Розслідував Олександр Чорновалов.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG