Доступність посилання

ТОП новини

Портнов тисне на редакцію «Схем», яка готує про нього журналістське розслідування – заява


Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду «Схем»
Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду «Схем»

Після повернення Андрія Портнова в Україну з травня поточного року журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач досліджує вплив і зв’язки колишнього посадовця з новою українською владою.

31 жовтня Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі звернувся до Михайла Ткача і програми «Схеми», опублікувавши персональні дані водія знімальної групи – повні паспортні дані і домашню адресу, номери авто, а також дані, які свідчать про стеження за його місцем проживання.

Згодом повідомлення Портнова з детальними персональними даними, захищеними законом, поширив у своєму телеграм-каналі народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський.

Як очевидно із самого посту, Андрій Портнов, публікуючи персональні дані особи, усвідомлював, що це учасник знімальної групи програми «Схеми», а також те, що журналіст програми Михайло Ткач готує про нього журналістське розслідування.

Андрій Портнов і раніше публічно визнавав у своєму телеграм-каналі, що знає і розуміє, що саме журналіст Михайло Ткач готує про нього матеріал, для зйомок якого Михайло протягом останніх місяців використовує одні й ті ж самі автомобілі редакції.

Тому редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду «Схем».

Редакція вважає дослідження зв’язків і впливу Андрія Портнова суспільно важливою інформацією, а особу Андрія Портнова публічною.

Тому «Схеми» не планують припиняти роботу над цією темою через тиск шляхом публікації персональних даних членів знімальної групи або через тиск в будь-який інший спосіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG