Доступність посилання

ТОП новини

«Сі Бриз - 2021» і британський есмінець біля Криму


США, Велика Британія та інші країн НАТО не визнають незаконної анексії Криму Росією
США, Велика Британія та інші країн НАТО не визнають незаконної анексії Криму Росією

Україна анонсує наймасштабніші за 20 років міжнародні військові навчання «Сі Бриз - 2021». Росія закликала США і НАТО відмовитися від участі у «Сі Бриз - 2021», вважаючи, що такі навчання «підвищують ризики ненавмисних інцидентів і заохочують мілітаристські настрої в Києві».

Поблизу Криму стався інцидент за участі британського есмінця HMS Defender та російських збройних сил – бойові літаки і судна Росії супроводжували есмінець і близько наближалися до нього. Російські медіа, посилаючись на Міністерство оборони Росії, поширили інформацію нібито навіть про попереджувальні удари в сторону британського корабля, однак офіційний Лондон це спростував.

Про ситуацію у Чорному морі і навчання «Сі Бриз - 2021» говоримо у Свобода Live.

Прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон заявив, що екіпаж есмінця «Дефендер» діяв біля узбережжя окупованого Росією Криму законно.

Джонсон прокоментував інцидент з есмінцем на наступний день після того, як російська сторона заявила, що попереджувальним вогнем змусила його змінити курс і вийти з російських територіальних вод. Джонсон сказав, що це води України, і «абсолютно правильно було використовувати їх для пересування з пункту А в пункт Б» по найкоротшій траєкторії.

При цьому прем’єр-міністр вкотре наголосив, що Британія не визнає незаконної анексії Криму Росією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG