Радіо Свобода Daily: Українці передали вітання Сенцову через Радіо Свобода

Акція з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших українських політв'язнів із російських тюрем. Київ, 8 липня 2018 року

Українці передали вітання Сенцову

У ЗМІ з’явились унікальні кадри, де вперше за два роки можна побачити засудженого Росією українського режисера Олега Сенцова в ув'язненні. На відео можна побачити, як виглядав Сенцов приблизно місяць тому, на 18-й день голодування. Тоді у російській колонії записали, як Сенцову в кінці травня дзвонила Ксенія Собчак і її мати – член Ради федерації Росії Людмила Нарусова. Це відео силовики потім віддали російським ЗМІ. А ті опублікували в інтернеті.

Your browser doesn’t support HTML5

Перше за два роки відео з Сенцовим у колонії

Наразі життя Олега підтримують спеціальним медичним харчуванням. Але як довго він протримається на таких крапельницях? Стандарти російської медицини далекі від західних, а тим більше – тюремної медицини. Якими сумішами годують у колонії Олега Сенцова? Журналісти Крим.Реалії спробували розібратися в цьому разом із лікарями. В одного з них прогнози невтішні – «в кращому випадку Олег Сенцов залишиться інвалідом», вважає лікар-анестезіолог Володимир Бродський.

Тим часом у 42-й день народження Олега Сенцова українці провели мітинг, а також через Радіо Свобода передали йому слова підтримки та привітання. Редакція надіслала їх у листі й адміністрація колонії в російському місті Лабитнангі, де утримується український в’язень Олег Сенцов, вже повідомила Радіо Свобода, що надісланий режисерові лист дійшов до адресата.

Your browser doesn’t support HTML5

Радіо Свобода відправило Олегу Сенцову лист з привітаннями випадкових перехожих

Хто ходить до «куратора енергетики» Ігоря Кононенка

І вслід за розслідуванням про нічних гостей президента Порошенка, журналісти програми «Схеми» вирішили придивитись, а хто приходить до його бізнес-партнера – народного депутата Ігоря Кононенка, який користуючись своєю впливовістю, виконує роль куратора однієї з найбільш грошовитих сфер у житті держави – енергетичної. Маючи вплив та контроль над профільними державними службами, що регулюють цей ринок, від імені влади він веде перемовини з власниками енергетичного бізнесу. «Схеми» зафіксували факти, які підтверджують те, що Кононенко в оточенні президента справді є куратором української енергетики. Вони за посиланням.

Ухвалили закон про «євробляхи» і пішли на канікули

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроекти про зниження акцизного податку з автомобілів на єврономерах. Пропонується, що базові ставки акцизного податку будуть такими: для авто з бензиновим двигуном – 50 євро, для авто на дизелі – 75 євро. При цьому розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку. Коефіцієнт двигуна пропонується розраховувати за такою формулою: об’єм двигуна розділити на 1000. Коефіцієнт віку: кількість повних календарних років.

Ще трішки новин, але коротко.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко може націоналізувати білоруський завод, в який українська компанія вклала 20 мільйонів доларів.

Американський президент Дональд Трамп збентежив Королеву Єлизавету II різкою зупинкою під час обходу королівської варти.

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп збентежив королеву Єлизавету II різкою зупинкою під час обходу королівської варти

Британська поліція виявила пляшечку, в якій ймовірно зберігався нервово-паралітичний агент «Новачок».

5 збірних, які доводять, що Україна – футбольна держава

Українська збірна виграла чемпіонат світу серед лікарів у віковій категорії «Мастерс», тобто старші 45 років. У фіналі українські медики перемогли російську збірну та оформили своє вже друге чемпіонство світу. У соціальних мережах із захватом обговорюють, як лікарі не лише зі скальпелем та стетоскопом на «ти», але й із м’ячем. Це підштовхнуло нас нагадати вам про збірні, які вже неодноразово на весь світ заявляли, що Україна – футбольна держава.

Українські паралімпійці тричі вигравали ігри та чотири рази чемпіонати світу

Не дозволяйте зневірі прокрастись у Ваше серце!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.