Щонайменше 5 цивільних загинули внаслідок обстрілів РФ у прифронтових областях

Наслідки одного з попередніх обстрілів у місті Часів Яр, Донецька область

У Харківській, Донецькій та Херсонській областях унаслідок обстрілів, здійснених російськими військовими, є загиблі і поранені. Про це повідомили представники влади.

«На Горлівському напрямку дві людини загинули у Часовоярській громаді. Всього за добу росіяни вбили двох жителів Донеччини, поранили ще двох», – повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Херсонська обласна прокуратура повідомляє, що російські війська вночі 20 травня обстріляли місто Берислав. Один із снарядів потрапив у приватний будинок, під завалами загинули чоловік та жінка.

Російські війська минулої доби обстріляли 21 населений пункт у Харківській області. Про це повідомив голова обласної адміністрації Олег Синегубов.

У селі Петропавлівка Куп'янського району загинув 65-річний чоловік. Крім того, поранення отримав 43-річний чоловік у селі Сіньківка. У Куп'янську пошкоджено три житлові будинки та господарські споруди.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На Сумщині загинули троє працівників обленерго – попередньо, через удари безпілотників

Російські війська регулярно обстрілюють міста на підконтрольних українському уряду територіях прифронтових областей.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

В ООН станом на 14 травня підтвердили загибель 8 836 і поранення 14 985 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. В організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Російські сили перед контрнаступом збільшили обстріли на Запоріжжі» – Малашко