Адвокати Януковича подали апеляцію на його вирок

24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді та пособництві у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни і засудив його до 13 років ув’язнення

Адвокати екс-президента Віктора Януковича з об’єднання «Авер Лекс» заявляють, що подали апеляційну скаргу на вирок Оболонського районного суду у справі про державну зраду.

Як повідомили захисники, апеляцію подали до Київського апеляційного суду через Оболонський суд 22 лютого.

«З правової точки зору вирок Оболонського районного суду повністю незаконний і необґрунтований, оскільки заснований на сфальсифікований справі. Однобока позиція суду в оцінці доказів, численні серйозні порушення норм кримінального законодавства – все це викладено на більш ніж 190 сторінках нашої апеляційної скарги», – сказав Віталій Сердюк.

Крім того, за його словами, апеляція, раніше подана адвокатом Центру вторинної правової допомоги Юрієм Рябоволом, є незаконною.

«Віктор Янукович неодноразово офіційно висловив свою позицію про те, що не потребує послуг будь-якого державного адвоката, тим більше, дії якого координуються з представниками Генеральної прокуратури України», – йдеться в заяві захисників.

За їхніми словами, проти Рябовола вже подали заяву через «представництво в суді без повноважень», а також скарги до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України про притягнення його до дисциплінарної відповідальності – позбавлення права займатися адвокатською діяльністю.

Раніше цього місяця колишній президент України Віктор Янукович назвав незаконним вирок Оболонського районного суду Києва.

Your browser doesn’t support HTML5

Януковича засудили до 13 років ув’язнення в справі про державну зраду – відео

24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді та пособництві у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни і засудив його до 13 років ув’язнення. Водночас суд вважає екс-президента невинуватим у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років тюрми.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі президент-утікач переховується за кордоном. Янукович заперечував свою провину в інкримінованих йому злочинах.