Антикорупційний суд розгляне справу про недостовірне декларування ексголови Держекоінспекції – САП

САП заявляє, що Вищий антикорупційний суд розгляне справу 11 березня

Вищий антикорупційний суд планує розглянути справу колишнього голови Державної екологічної інспекції, якого підозрюють у недостовірному декларуванні статків 11 березня. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

САП заявляє, що експосадовець під час роботи на посаді голови Держекоінспекції (з травня 2015-го по лютий 2017 року) не задекларував майно на загальну суму 27 мільйонів гривень. В тому числі – земельні ділянки в Київській області, анексованому Криму, в центрі Києві, автомобіль та корпоративні права.

«Крім того, обвинувачений не вказав інформацію про оренду квартири в столиці, яку він винаймав у дружини колишнього першого заступника секретаря РНБО, який на даний момент також притягується до відповідальності – в тому числі за недекларування доходів від оренди вказаної квартири», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: ВАКС виніс рішення у справі ексдепутата Бобова – штраф і рік без посад на держслужбі​

У САП кваліфікують дії посадовця за статтею 366-1 Кримінального кодексу – декларування недостовірної інформації.

«Разом з тим наголошуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», – нагадують у прокуратурі.

У зазначений період Державну екологічну інспекцію очолював Андрій Заїка. У травні 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що він не задекларував майно на понад 4,6 мільйона гривень.

Читайте також: ВАКС дослідив 11 томів матеріалів у справі Труханова​

Заїка публічно не коментував ці заяви.

Його звільнили з посади голови Державної екологічної інспекції у лютому 2017 року. Перед цим комісія Міністерства екології та природніх ресурсів завершила комплексну перевірку діяльності ДЕІ за період із червня 2015 року по січень 2017 року і встановила низку серйозних порушень природоохоронного законодавства.