Доступність посилання

ТОП новини

САП перевіряє інформацію про російський паспорт Онищенка – Холодницький


Керівник САП Назар Холодницький
Керівник САП Назар Холодницький

Інформація щодо наявності російського паспорта у колишнього народного депутата України Олександра Онищенка перевіряється, заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на засіданні комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики, повідомляє «Укрінформ».

«Учора ми вже зі ЗМІ дізналися, зараз перевіряємо своїми каналами процесуальними, що в нього, виявляється, російський паспорт весь цей час був», – зазначив Холодницький.

Він додав, що справа Онищенка відкладена до травня у зв’язку з необхідністю передання повістки до Німеччини.

Колишній депутат Верховної Ради Олександр Онищенко просить Німеччину про надання політичного притулку, повідомив раніше цього тижня адвокат Інґо Міноджіо.

У грудні 2019 року Онищенка затримали в Німеччині, зараз триває розгляд питання про екстрадицію колишнього депутата.

Ексдепутат Олександр Онищенко втік з України влітку 2016 року. НАБУ називає його організатором корупційної схеми, пов’язаної з видобутком та продажем природного газу в рамках співпраці з ПАТ «Укргазвидобування». У липні 2018 року Національне антикорупційне бюро повідомляло про завершення досудового розслідування щодо Онищенка. За версією слідства, він причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству «Укргазвидобування» оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

Загалом слідство встановило причетність до участі у так званій «газовій справі» Онищенка близько 30 осіб.

XS
SM
MD
LG