ДБР повідомило про підозру експосадовцям Міноборони та заводу «Кузня на Рибальському»

«Завод «Кузня на Рибальському» наразі не коментував заяву про підозру його керівникові

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в корупційних правопорушеннях колишнім посадовим особам Міністерства оборони України та голові приватного акціонерного товариства «Кузня на Рибальському». Про це пресслужба ДБР заявила 2 липня із посиланням на начальника слідчого відділу Олега Гриняка.

«Голова правління ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» підбурив заступника Міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Посадовець Міністерства дав вказівку підлеглим йому керівникам одного із департаментів МОУ на безперешкодне укладення державного контракту щодо будівництва катерів саме з вказаним ПрАТ», – стверджують у бюро.

Читайте також: ДБР передала в суд справу полковника ЗСУ щодо крадіжки пального, призначеного для зони ООС

При цьому слідчі, згідно з повідомленням, в ході слідства встановили, що заступник Міністра оборони та голова одного з департаментів також «допустили закупівлю для потреб Збройних сил України санітарних автомобілів виробництва Приватного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», які не відповідають встановленим вимогам».

Суму завданих збитків у ДБР оцінюють у понад 475 мільйонів гривень.

Відтак слідчі ДБР повідомили про підозру:

  • заступнику Міністра оборони України у 2015—2019 роках
  • директору Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони у 2015—2017 роках
  • директору Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони у 2018—2019 роках

Їх підозрюють у пособництві перевищенню військовою службовою особою влади чи службових повноважень (стаття 4261 Кримінального кодексу).

«Також повідомлено про підозру колишньому голові правління ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», дії якого кваліфіковано за частиною 2 статті 192, частиною 4 статті 27 (підбурювач) частиною 4 статті 4261 КК України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ДБР розповіли, що шукали в «Кузні на Рибальському» та «Богдан Моторс»

У ДБР додають, що досудове розслідування триває. Імена підозрюваних бюро не розголошує.

Завод «Кузня на Рибальському» наразі не коментував цю заяву.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила 2 липня, що передала до суду справу щодо колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського за підозрою в зловживанні з оборонним замовленням.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ДБР перевіряють Тупицького на причетність до ще двох кримінальних злочинів