Посли ЄС 10 червня схвалять продовження заборони на інвестиції в Крим

Санкції були вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на російську анексію українського півострова

Посли країн Європейського союзу 10 червня затвердять рішення про продовження ще на один рік заборони на інвестиції з країн-учасниць ЄС в анексований Крим, написав у твітері кореспондент Радіо Свобода Рікард Юзвяк.

«Посли ЄС в середу дадуть «зелене світло» на продовження заборони ЄС на інвестиції в Крим ще на один рік», – написав Юзвяк.

Такі заходи, вперше запроваджені в 2014 році як відповідь на незаконну анексію Росією українського півострова, включають заборону на ввезення з Криму товарів, якщо вони не мають українських сертифікатів, заборону заходу до Криму круїзних суден, що плавають під прапорами країн-членів ЄС або контролюються державою-членом об’єднання, а також заборону на придбання компаніями з ЄС майна та компаній на окупованій території.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Між Путіним і санкціями: чи добудовує Росія цивільний термінал на аеродромі «Бельбек» у Криму

Згідно із забороною, товари та технології для секторів транспорту, телекомунікацій та енергетики також не можуть експортуватися кримським компаніям або для використання на півострові.

Санкції були запроваджені у 2014 році у відповідь на російську анексію українського півострова. З того часу їх кілька разів продовжували і розширювали.